Σύνδεσμος Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών
Λεωφ. Δημοκρατιας 72, Ασπροπυργος / 210 5582585
25th Μαΐ 2014 | by: Semeppe

Η απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και η συνεχιζόμενη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία έχει επηρεάσει σημαντικά και τον κλάδο των καυσίμων. Ωστόσο, ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ) ευελπιστεί να συμμετάσχει ενεργά στη μεταστροφή του κλίματος. Το autotritipro.gr ζήτησε από τον κ. Άγγελο Φαλάρη, με πρωτοβουλία του οποίου ιδρύθηκε ο ΣΕΜΕΠΠΕ, να τους μιλήσει για τις προτεραιότητες και τις προτάσεις του Συνδέσμου.

Την τελευταία 3ετία, ο κλάδος των φορτηγών και των βυτιοφόρων περνά μια παρατεταμένη κρίση λόγω της μείωσης της ζήτησης, της μείωσης των κομίστρων αλλά και της γενικότερης κατάρρευσης του σθένους των επαγγελματιών μεταφορέων που βλέπουν μόνο αδιέξοδα μπροστά τους.

Συζητούσαμε όλο αυτό το διάστημα με άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, αν έπρεπε ο καθένας να επικεντρωθεί στη δική του επιχείρηση και στην προσπάθεια για επιβίωση, ή έπρεπε παράλληλα να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουμε τον κλάδο.
Τελικά αποφασίσαμε ότι πρέπει να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε, σε νέες βάσεις, έναν Σύνδεσμο Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Πετρελαιοειδών στον οποίο, να συμμετέχουν όλοι όσο θεωρούνται μεταφορικές επιχειρήσεις με βάση τον ν.3887/2010.
Επί της ουσίας, δίνεται το δικαίωμα, εφόσον έχουν στην κατοχή τους βυτιοφόρα και φυσικά ΑΟΜ του ν.1071, να συμμετέχουν και Εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής (όχι μόνο φυσικά πρόσωπα ενώ, επίσης εστιάζουμε στην επιχείρηση και όχι στο φορτηγό. Μέχρι πριν από την απελευθέρωση είχε νόημα το φορτηγό για τι η άδεια είχε αξία. Σήμερα που οι λόγοι αυτοί δεν υπάρχουν, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και να μην καταρρεύσουμε έτσι ώστε, όταν έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη, να είμαστε μέσα στην αγορά…
Οι στόχοι μας είναι να προωθήσουμε τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα των μεταφορικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και δημιουργώντας τις προοπτικές των Μεταφορών στη νέα εποχή.
Φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε με άλλους Εταίρους της αγοράς, συγγενείς κλάδους και την Πολιτεία για όσα θέματα απασχολούν τον κλάδο μας και να εργαστούμε από κοινού με όλους για να αλλάξουμε το τοπίο στην Μεταφορά και να βοηθήσουμε την Οικονομία και τους εαυτούς μας.
Παράλληλα, θα οργανώσουμε υπηρεσίες από τις οποίες θα ωφελούνται τα μέλη μας και θα υλοποιήσουμε προγράμματα ώστε ο Κλάδος μας να αναβαθμίζεται συνεχώς. Η συνεχής παρακολούθηση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι παρεμβάσεις όπου χρειάζονται και οι καινοτόμες προτάσεις είναι οι βασικές προτεραιότητες του νέου Συνδέσμου.
Σε μια αγορά καυσίμων που αθροιστικά η πτώση ξεπερνά το 45% στα κοινά καύσιμα και το 70% στο πετρέλαιο θέρμανσης, δεν είναι εύκολο να διατηρηθούμε ζωντανοί εάν δεν είμαστε οργανωμένοι, κυρίως σε επίπεδο εκπροσώπησης